bg-ab2

EcoNOmoney

EcoNOmoney: voor gegarandeerd meer economie in je leven!

We hebben een pakket ontwikkeld dat heet EcoNOmoney. In dit pakket bevat een uitleg en handleiding voor een economie-rijker leven.
Dit project is bedacht voor De Markt van de Toekomst. Een markt is een plek waar je dingen kunt kopen, goederen, eten of drinken. Een plek waar je in je behoeftes kunt voorzien. Waar gehandeld wordt en waar geld uitgegeven wordt. Wij wilden juist ons publiek inspireren om de markt, handel en het voorzien in behoeftes los te zien van geld.

Even een kleine economie-les:
Vaak wordt bij het woord economie gedacht aan geld. Maar economie is groter dan dat. Economie gaat over de menselijke afhankelijkheid op elkaar en de natuur om zich te voorzien in hun levensbehoeften. Hiervoor hebben mensen verschillende mechanismes om goederen onderling uit te wisselen. Geld is hier een van, andere uitwisselingen zijn ruilen, geven en delen.

Naast de waarde die ontstaat door een uitwisseling (jij hebt een nieuwe stofzuiger, de winkelier heeft 50 euro) ontstaan er ook andere waarden. Deze waarden vormen zich door gevoelens en interpretaties die mensen hechten aan de uitwisselingen. Het geven van kleding aan het goede doel kan zorgen voor een gevoel van solidariteit of verantwoordelijkheid. Het kopen van een nieuw huis zorgt misschien wel voor het gevoel van onafhankelijkheid.

Mede door de crisis is duidelijk geworden dat de hoeveelheid geld die er is, beperkt is.
Soms heb je veel ideeën, genoeg tijd en energie maar even geen toegang tot het geld netwerk. Oftewel, je bent blut. Het is volgens ons raar dat je je dan volledig stort op het terug proberen te komen in het netwerk van de Euro, aangezien dit niet perse noodzakelijk is om je in je behoefte te voorzien.

Wij willen mensen graag laten proeven van het overige spectrum van de economie.
Daarom hebben we Economoney ontwikkeld. Een product dat aangeschaft wordt zonder geld, maar in ruil voor goederen. Economoney is een product dat de mensen niet alleen informeert over de mogelijkheden van de economie, maar reikt ook meteen handvatten aan om te spelen met deze mogelijkheden. Want, voor veel mensen is ruilen iets uit de prehistorie en is geven iets voor verjaardagen of de decembermaand.

We willen dat mensen spelenderwijs weer met de mogelijkheden aan de slag gaan, zodat ze zelfverzekerd worden hierin en zo de economie weer volledig gaan benutten.

Geef een reactie